Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

“Κακόγουστο παιχνίδι και οργανωμένη σπέκουλα κατά της Ευρωζώνης”



Ο Βενιζέλος για τη φημολογία περί χρεοκοπίας
Το παράκαναν την Παρασκευή το απόγευμα οι Γερμανοί, καθώς χρηματιστηριακά blogs της χώρας διακίνησαν τη φήμη περί κήρυξης χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών στην Ελλάδα στη διάρκεια του σαββατοκυριακου.
Μάλιστα, το όλο σκηνικό δραματοποίηθηκε από το γεγονός ότι το πρακτορείο Bloomberg ανάρτησε ως πρώτο θέμα ρεπορτάζ που επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές από το Βερολίνο, κατά τις οποίες η κυβέρνηση Μέρκελ έχει ετοιμάσει σχέδιο προκειμένου να περιοριστούν οι ζημιές των γερμανικών τραπεζών από μια ελληνική χρεοκοπία.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,   απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά.

Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους.
Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».


Πηγή: ΘΕΜΑ