Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο


Ηλιοφάνεια στην Αττική

Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μόνο στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.


Σήμερα Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς, ενώ  οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως μέτριοι.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 32 βαθμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Μόνο τις απογευματινέ ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.


Πηγή: ΘΕΜΑ