Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρωθυπουργός στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης


Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη

Το υπό κατάληψη δημαχείο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της πόλης, Γ Μπουτάρη. Οι άντρες εισήλθαν στο κτίριο, με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, από άλλη πόρτα και όχι από την κεντρική είσοδο.


Από το πρωί βρίσκεται υπό κατάληψη το δημαρχείο της συμπρωτεύουσας, από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Οι εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και συνδικαλιστών συνθέτουν το σκηνικό μέχρι στιγμης, ενώ έγινε και μια σύλληψη συνδικαλίστριας, επειδή βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς με πολιτικά.

Όλα αυτά έγιναν, όταν περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και κάτω από τη «μύτη» τους να φτάσουν στο δημαρχείο της πόλης (εκεί όπου στις 2 θα φτάσει ο πρωθυπουργός) και να ανεβάσουν ένα μεγάλο πανό. Οι διαδηλωτές παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατάφεραν να φτάσουν εύκολα σε ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα σημεία της πόλης και μάλιστα λίγες ώρες πριν φτάσει εκεί ο Γ. Παπανδρέου και να ανεβάσουν πανό κατά της ανεργίας και των μέτρων.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προχώρησαν και σε μία καταγγελία όσον αφορά το επεισόδιο. Οπως είπαν, ενώ ανέβηκαν στον τρίτο όροφο για να αναρτήσουν το πανό, άντρας από τη φρουρά του δημάρχου τράβηξε πιστόλι και μάλιστα του έπεσε κάτω και μία σφαίρα την οποία πήραν μαζί τους οι συνδικαλιστές. Στη συνέχεια πήγαν τη σφαίρα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στον πραύλιο χώρο και του ζήτησαν να διεξάγει έρευνα για το ποιοι οπλοφορούν εντός του κτηρίου (δείτε σχετικό βίντεο παρακάτω)


http://www.youtube.com/watch?v=YAxm0dgCdVM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=dsTjH_HdmjA


Πηγή: ΘΕΜΑ